At være gift med en kælling

Lad os give jordens stemme et ekko

Hvem taler for træerne? Fuglene? Hvis træerne kunne tale hvad ville de da fortælle? Hvis vandet havde en stemme hvad ville vi da høre? De har en stemme. VI har den ære at kunne give denne stemme et ekko, hvis vi vælger dette.

Vi kalder hende af og til Moder Jord. Men helt ærligt ville du behandle din egen mor som vi behandler vores jord? Her kan man i den grad tale om at tage et andet “levende” væsen for givet.

imagesP8TM9QN9

Hvornår har du sidst tænkt over konsekvensen af din handling i forhold til miljø og næstekærlighed?

Hvordan vi behandler Moder Jord afspejler hvem vi er. Vi mennesker anser os selv for at være “udviklede” og derfor bærer vi også dette ansvar at forvalte denne jord på en ordentlig måde.

Vi har på en eller anden måde fået den opfattelse at vi ikke behøver at yde Moder Jord den respekt hun faktisk fortjener da hun er årsagen til vi er her. Vi har et indbyrdes afhængighedsforhold…men som i alle andre af livets sådanne forhold er der uenighed om mængden af arbejde der skal puttes i forholdet. En skæv fordeling og her mener jeg at vi som mennesker og ydmyge gæster på denne jord er i minus på “giv igen kontoen”.

Hvornår har du som byboer sidst være ude og mærke naturen. Med mærke naturen mener jeg mærke efter…lagt mærke til det evige liv der er omkring dig. Du behøver ikke køre 100 km langt uden for al civilisation. Blot gå udenfor og læg mærke til naturen omkring dig. Lægger du mærke til alle de små pudsigheder der omgiver dig.

Lad mig give dig et eksempel:

-hver dag i en lang periode stødte jeg på et egerne uanset hvor jeg gik. Det var nok ikke det samme men det var konsekvent et egern. Indenfor shamanismen er det ikke tilfældigt. Shamanismen er en tro på Moder Jord ganske enkelt og så en masse andet 🙂 At egernet krydser din vej kan betyde at du har nogle ting du er i en proces at skulle skille dig af med. Det kan være fysiske ting men også dårlige tanker, destruktive omgivelser som på en eller anden måde begrænser vores tillid til kærlighed. Og sjovt nok så gik jeg i den periode og tvivlede på mit forhold til min mand.

-jeg er også opmærksom på duer omkring mig. Fuglen der betyder fred og kærlighed. Og det er heller ikke tilfældigt. Jeg har brug for at de er omkring mig (bevidstheden om det) fordi de stilner mit sind og dæmper bekymrede og urolige tanker. Og i en stund af stilhed i sindet opstår muligheden for at værdsætte livets små velsignelser.

-jeg føler mig også stærkere nu hvor ulven er kommet til Danmark. …??? Ulven er mit kraftdyr. Det er her jeg får min styrke fra. Rejsen til at opnå dette kraftdyr er en anden sag. Ulven lærer. Og det gør jeg også. Den giver mig styrke til at sætte grænser og være stærk. Støtter mig på min læringsrejse i livet.

Nå det var et sidespring og alligevel ikke. Men jeg kunne tale i timevis omkring Shamanismen.

Men egentligt ville jeg slå et slag for vores Moder Jord og opfordrer til omtanke.

Tit hører man folk sige at de nuværende forhold ikke er så dårlige?????

Men det er nok typisk mennesker. Vi skrider først til handling når ting har direkte indvirkning på os selv. Ligesom i vores parforhold. Vi ønsker ikke at styrke det før der gået skår i det.

Så plant træer, køb organisk(lidt har også ret) og tænk miljø ind hvor du har overskud til det.

Vælg én mærkesag. Jeg spiser kun økologiske æg eller genbruger altid batterier og smider aldrig skrald i naturen. Ikke engang et cigaretskod for det samler fuglemor op og bruger som redemateriale. Giften derfra siver ind i æggene der ikke klækkes. Cirklen er brudt!

Livets cirkel. Vær med til at cirklen ikke bliver brudt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

At være gift med en kælling